Home 247Green Column Lodewijk: Mei de mooiste tuinmaand!

Column Lodewijk: Mei de mooiste tuinmaand!

Column Lodewijk: Mei de mooiste tuinmaand!
0

Mei is misschien wel de allermooiste tuinmaand van het jaar. Alles groeit en bloeit, de bijen zoemen in de bloesemende bomen en vogels zijn druk in de weer met het bouwen van hun nestjes. In de moestuin kunnen ook al weer de eerste gewassen geoogst worden, zoals radijsjes en sla!

Mei is ook de maand dat de kuip­ planten en balkonplanten weer naar buiten mogen. Wacht wel even tot ná IJsheiligen (15 mei), want aan het begin van de maand ligt de nachtvorst nog op de loer.

In mijn nieuwe tuin kom ik momenteel handen tekort. Er valt ook zoveel te doen: Zomerbollen de grond in, gras inzaaien, borders aanleggen, snoeien. En dan nog al het werk in de moestuin. Maar je hoort mij niet klagen, want tuinieren in mei is het mooiste wat er is!

Lodewijk Hoekstra


deze column verschijnt ook in Ditjes & Datjes

Reacties
Lodewijk Hoekstra Lodewijk groeide op in de landelijke omgeving van Eemnes en is al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als de tuinman van RTL in het programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en sinds 2017 heeft hij zijn eigen programma 'Groene Handen'. Naast het promoten van groen in het algemeen, wil hij het imago van tuinieren ‘verjongen’ en de (leef-)ruimte in harmonie brengen met de natuur. Sinds 2013 bouwt Lodewijk samen met landschapsarchitect Nico Wissing aan NL Greenlabel. Daarnaast is hij ambassadeur van Trees for All en de Vlinderstichting en mede-oprichter van 247Green.