Home Natuurnieuws Bloesembomen staan symbool voor de lente

Bloesembomen staan symbool voor de lente

Bloesembomen staan symbool voor de lente
0

In Japan kun je er niet omheen. Als daar de kersenbomen in bloei staan viert het hele land de lente! Maar ook in Nederland kun je genieten van prachtige bloesembomen.

Waar kun je in Nederland de mooiste bloesems zien en je eigen lentefeestje vieren? Een aantal mooie plekjes op een rij.

Bloesembomen op hun mooist

  1. Je eigen tuin! Natuurlijk heb je zelf ook een mooie boom in bloei staan. Afhankelijk van de temperaturen bloeien er in april meerdere bloesems tegelijk zoals Magnolia, krentenboompje (Amelanchier lamarckii), sierkers (Prunus), appelbomen (Malus) en perenbomen (Pyrus).
  2. Wil je er op uit en je net zoals de Japanners onderdompelen in de sakura (kersenbloesems) dan kun je gaan kijken in het Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hier wordt elk jaar de lente uitbundig gevierd met een festival.
  3. In het Westerpark in Amsterdam staan ook talloze kersenbloesems. Heerlijk om onder te picknicken!
  4. In verschillende arboretums kun je nu je hart ophalen. Talloze bloesembomen staan in bloei, zoals bij het Belmonte arboretum in Wageningen. Maar ook bij andere bomenparken is er genoeg te beleven.
  5. De Japanse tuin in Park Clingendael in Den Haag is maar een aantal weken per jaar geopend. Hier ligt de nadruk meer op andere planten dan op sierkersen, maar een bezoek is het zeker waard!
  6. Deze maand staan ook de peren- en appelbomen in de Betuwe in bloei. Het Rode Kruis organiseert elk jaar een wandeling, maar zelf op pad gaan kan natuurlijk ook. Wil je verschillende wandel- en of fietsroutes zien kijk dan op de website van de Fruittuin van Nederland.

Even mooie plaatjes kijken kan op de website van de NOS over de Japanse sakura of geniet mee van de Japanse sakura in deze video.

Weet jij nog een bijzondere plek met veel kersenbloesems? Laat het ons in de reacties weten!

Reacties