De Week van de Groene Tuin - 247Green.nl
Home Natuurnieuws De Week van de Groene Tuin

De Week van de Groene Tuin

De Week van de Groene Tuin
0

Het mooie weer komt er weer aan en uiteraard wil iedereen weer naar buiten. Maar door de coronacrisis zijn we aan huis gekluisterd. Gelukkig kun je wel genieten van je (buurt-)tuin of balkon. Want kijk eens naar buiten, hoe ziet de tuin er nu uit? Dit is hét moment om even lekker aan de slag te gaan en je tuin klaar te maken voor de mooie dagen die gaan komen. Beoordeel gelijk even of je niet wat extra stenen kan vervangen voor meer groen, planten of bloemen. Dan is het straks extra genieten en komen er ook weer meer vogels en vlinders in je tuin!

Met het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel je hierbij, juist in deze moeilijke tijd, helpen. ‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 7  april en eindigt op Tweede Paasdag op 13 april.

Wat is het doel van de Week van de Groene Tuin?

Stichting Steenbreek en NL Greenlabel willen de tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen veroorzaakt door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress en worden tuinen zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk.

Elke dag een tip van Lodewijk Hoekstra

Tijdens de Week van de Groene Tuin deelt nationale tuinman Lodewijk Hoekstra via Facebook en Instagram iedere dag een praktische tip waarmee je direct aan de slag kan gaan. De tips kun je tevens terugvinden op de website www.steenbreek.nl.

Maak kans op mooie prijzen tijdens de Week van de Groene Tuin!

Ga je (samen) aan het werk? Stuur dan een foto van de situatie vóór en ná je werkzaamheden met een korte omschrijving en je telefoonnummer naar info@steenbreek.nl en maak kans op waardebonnen voor plantmateriaal t.w.v. € 1.000,–, € 750,- of € 500,–!

Het bestuur van Stichting Steenbreek en Lodewijk Hoekstra beoordelen de inzendingen. In de week van 20 april krijgen de winnaars een bericht.

Daarnaast vragen wij of je je actie wilt delen via Facebook en Instagram met #steenbreek, #nlgreenlabel en #weekvandegroenetuin, zodat wij dat weer kunnen delen en andere mensen kunnen inspireren om ook mee te doen. Doe je mee?

Reacties