Home Tuin Filmsterren met groene vingers

Filmsterren met groene vingers

Filmsterren met groene vingers
0

Bij tuinen van filmsterren denk je misschien aan saaie gazons rond protserige paleizen. Toch zijn er ook sterren die ontdekt hebben hoe leuk en lonend het kan zijn om zelf aan de slag te gaan in de tuin. Hier een lijstje van de grootste tuinliefhebbers uit Hollywood!

1. Audrey Hepburn

Hollywoods grootste ster uit de jaren 60, Audrey Hepburn, was een fervent liefhebster van de natuur. Van haar is de beroemde uitspraak: “To plant a garden is to believe in tomorrow“. Vlak voordat ze in 1993 aan darmkanker bezweek was deze van oorsprong Nederlandse actrice (ze woonde in de oorlog in Arnhem) nog druk bezig met een tv-serie over de mooiste tuinen ter wereld.

Audrey Hepburn was dol op de natuur

2. Julia Roberts

Ook Julia Roberts vindt in haar tuin rust en afleiding van haar stressvolle leven als celebrity. Als voorvechter van een groenere wereld geeft ze zelf het goede voorbeeld door haar kinderen alles te leren over voeding en eten uit eigen tuin. Voor haar moestuin maakt ze zelfs haar eigen compost!

Julia Roberts houdt van tuinieren
via au.lifestyle.yahoo.com

3. Jake Gyllenhaal

Deze stoere ster uit films als Demolition en Brokeback Mountain groeide op in een gezin waar hij de liefde voor de natuur met de paplepel kreeg ingegoten. Gyllenhaal houdt er van om met zijn handen in de aarde te wroeten en maakt zich ook sterk voor een project waarbij kinderen op scholen wordt geleerd om zelf hun eigen groente te kweken.

foto via bonappetit.com
Jake Gyllenhaal houdt van tuinieren

4. Oprah Winfrey

Wie kent Oprah niet? Haar talkshows zijn een begrip over de hele wereld, maar ze was ook een van de sterren in de Oscarwinnende film The Color Purple. Sinds een paar jaar heeft ze zich met hart en ziel gestort op biologisch tuinieren. Haar enorme tuin op Hawai heeft ze omgespit en ingezaaid met verse groente en fruit. Zo zorgt Oprah’s Farm voor vers voedsel waarmee ze het het hele eiland bedient.

Oprah heeft een eigen farm

5. Nicole Kidman

Net als Jake Gyllenhaal groeide deze Australische filmster op in een gezin van toegewijde tuinliefhebbers. Zelf ontdekte ze pas tijdens haar eerste zwangerschap hoe geweldig tuinieren kan zijn. In diverse interviews heeft ze verteld dat haar liefde voor de tuinieren geïnspireerd is door de prachtige natuur van Tennessee.

Nicole Kidman geeft de planten op tijd water

Staat jouw favoriete filmster met groene vingers er niet bij? Laat het ons weten!

Reacties