Floriworld geeft toeristen een inkijkje in de wereld van bloemen - 247Green.nl
Home Nieuws Floriworld geeft toeristen een inkijkje in de wereld van bloemen

Floriworld geeft toeristen een inkijkje in de wereld van bloemen

Floriworld geeft toeristen een inkijkje in de wereld van bloemen
0

Nederland is een bloemenland. Maar buiten de acht weken dat de Keukenhof is geopend zijn er betrekkelijk weinig toeristische attracties over bloemen. Daar gaat verandering in komen met Floriworld, een nieuw ‘experience center’ van de sierteeltsector. Als alles volgens plan verloopt opent Floriworld eind 2019 de deuren in Aalsmeer.

Visitekaartje voor de sierteelt

De initiatiefnemers, waaronder Royal FloraHolland en Koninklijke VolkerWessels denken jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers te inspireren. Floriworld moet het visitekaartje van de sierteelt worden en laten zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven en daarmee de wereldwijde vraag naar bloemen en planten stimuleren.

Gigantische tulp

De ingang van het gebouw wordt gevormd door een 33 meter hoge tulpenbloem. De toeristen kunnen deze al vanuit het vliegtuig zien. Vanuit Schiphol of Amsterdam zijn ze binnen een paar minuten in Floriworld. Hier kunnen ze kennismaken met alles wat Nederland groot maakt in de bloemen.

Floriworld vanuit de lucht te zien
Floriworld vanuit de lucht te zien

Floriworld moet eind 2019 klaar voor gebruik zijn. Het bedrijfsleven heeft inmiddels de financiering voor het overgrote deel rond. Voor het laatste deel is een beroep gedaan op de provincie Noord-Holland.

 

Reacties