Home Natuurnieuws Parkorman: Een spectaculair park in Istanbul

Parkorman: Een spectaculair park in Istanbul

Parkorman: Een spectaculair park in Istanbul
0

Mooi groenproject in Turkije: architecten hebben een plan ontwikkeld voor een spectaculair natuurpark waar jong en oud zich actief en relaxed kunnen laven aan groen.  Zwevende wandelpaden tussen de bomen, schommels, hangmatten en trampolines, Parkorman krijgt het allemaal.

Stadsmensen de natuur in

Het ontwerp voor Parkorman is afkomstig van het New Yorkse architectenbureau Studio Dror uit en is ingegeven door de vraag hoe je stadsmensen de natuur in krijgt. Het antwoord is een veelzijdig megapark in de natuur van bijna 1,5 miljoen vierkante meter. Het park – dat nog in aanbouw is – bevat vijf zones met o.a. zwembaden, trampolines op grote hoogte tussen de bomen, hangmatten en een fontein in de vorm van een kubus.

Trampoline hoog tussen de bomen
Trampoline hoog tussen de bomen

Gebruik maken van de bestaande natuur

Parkorman wordt ontworpen en aangelegd in opdracht van vastgoedonderneming Bilgili Holding. Het gemeentebestuur van Istanbul heeft bij de opdracht de voorwaarde gegeven dat de bestaande bomen en natuurlijke omgeving moesten worden geïntegreerd in het ontwerp.

 

Wandelpaden in het groen
Wandelpaden in het groen
Schommelen tussen de bomen
Schommelen tussen de bomen

Web van mogelijkheden

De architecten noemen Parkorman zelf ‘een web van mogelijkheden’ en als de ‘artists impressions’ ook realiteit worden is daar geen woord aan gelogen. Wanneer het park open gaat is nog niet bekend.

Parkorman in Istanbul from Dror on Vimeo.

 

Bron: Studio Dror
beeld: ©studio dror

 

Reacties