Tip van Lodewijk: minimoestuintjes (afl. 3) - 247Green.nl
Home Tuin Tip van Lodewijk: minimoestuintjes (afl. 3)

Tip van Lodewijk: minimoestuintjes (afl. 3)

Tip van Lodewijk: minimoestuintjes (afl. 3)
0

Je kunt zaadjes kopen of tegenwoordig sparen voor minimoestuintjes bij de Albert Heijn, maar in bijna elke keuken vind je wel aardappels en uien die je net zo makkelijk zelf opkweekt. Experimenteer bijvoorbeeld ook eens met een gemberknol, hieruit groeit een prachtige sierplant!  

Gember

Heb je een gemberknol, kijk dan of er uitlopers aan zitten. Snijd een stuk af en poot dit in een emmer of pot. Zorg wel voor afwateringsgaten in de pot, zodat te veel water kan weglopen. De knol loopt uit tot een exotische sierplant van 1,5 meter hoog, die je als kuipplant behandelt. Dat betekent dat je hem met vorst naar binnen haalt en op een koele en lichte plek zet.

Ui

Hetzelfde kun je doen met ui. Uien lopen groen uit aan de bovenzijde. Poot je ze dan komt er een mooie bolvormige paarse bloem uit; een kleine Allium. Leuk om te doen, ook met kinderen!

Aardappel

Als aardappels uitlopen zijn ze niet echt lekker meer om te eten, maar je kunt ze nog prima planten. Poot een aardappel in een emmer en je hebt na ongeveer 8 weken een heel aardappelmaaltje voor het gezin.

AH minimoestuintje

Hoe gaat het met je AH minimoestuintje? Je zelf gezaaide kruiden en groenten heb je misschien al overgezet in een groter potje. Zo krijgen ze meer ruimte om te groeien. Je kunt ze binnenkort buiten zetten. Doe je het nu al, houd dan vorstbescherming bij de hand want het kan ’s nachts nog vriezen. Pas vanaf half mei is de kans op nachtvorst zo klein dat je kleine plantjes buiten in de volle grond kunt planten. In onze community kun je laten zien hoe het met jouw minimoestuintje gaat en vragen aan elkaar stellen! Neem eens een kijkje.

Klik hier voor meer tips van Lodewijk.

Bonus

Iedereen die zich registreert en foto’s, video’s en ervaringen deelt in de groep ‘minimoestuintjes‘ maakt kans door Lodewijk uitgenodigd te worden op de grote 247Green Minimoestuintjes Barbecue komende zomer!

Reacties