Wat de heg! Deze man snoeit 45 meter lange draak van een haag! - 247Green.nl
Home Nieuws Wat de heg! Deze man snoeit 45 meter lange draak van een haag!

Wat de heg! Deze man snoeit 45 meter lange draak van een haag!

Wat de heg! Deze man snoeit 45 meter lange draak van een haag!
0

Het monster van Loch Ness is een mythe, maar als je deze gigantische groene draak in Engeland tegenkomt, wrijf je toch wel even in je ogen. Tien jaar lang snoeide opa John Brooker aan de ruim 45 meter lange heg, totdat hij de perfecte drakenvorm te pakken had. Foto’s en filmpjes van de heg verschenen op de BBC en bij de bekende weblog Bored Panda.

Tegen de BBC zei Brooker dat hij ‘uitgekeken raakte op de rechte heg. Na een zoveelste snoeibeurt kwam hij opeens op het idee om er een draak van te maken: ‘En toen dacht ik: ‘Het wordt een draak.’ En hij deed het allemaal zonder enige hulp ook!

John Brooker legt de laatste hand aan zijn draak van een heg
John Brooker legt de laatste hand aan zijn draak van een heg

De kunst van het snoeien, (Topiary Art in het Engels) is al zo oud als de weg naar Rome. In veel kasteeltuinen in Nederland en daarbuiten kom je eeuwenoude, prachtig gesnoeide heggen tegen, vaak buxussen, taxussen of ligusters. Waarschijnlijk is de kunst ontstaan ​​in het oude Egypte en Perzië, en breidde zich later ook uit naar het Romeinse rijk. Ook in Azië is het een zeer hoogontwikkelde kunst, denk maar aan de Bonsai-cultuur.

Ook foto’s van kunstig gesnoeide hagen? Deel ze dan hieronder!

bron: BBC / Bored Panda

Reacties