1. Home
  2. Moestuin
  3. Zaai- en oogstkalender voor 82 groenten en kruiden

Zaai- en oogstkalender voor 82 groenten en kruiden

Zaai- en oogstkalender voor 82 groenten en kruiden
0

Een zaai- en oogstkalender is een handig hulpmiddel als je een moestuin hebt. Met deze jaarkalender kun je precies zien wanneer je wat kunt zaaien, poten én oogsten. Als je het goed uitkient, eet je straks het hele jaar door van je eigen oogst!

Download de zaai- en oogstkalender 247Green in pdf-formaat.

Zaai- en oogstkalender

In de zaai- en oogstkalender zie je vier kleuren: blauw voor binnen zaaien, geel voor (uit)poten, groen voor buiten zaaien en oranje voor oogsten. Bij de opmerkingen zie je bijzonderheden. Sommige groenten houden van warmte zoals aubergine en basilicum. Een kas is dan ideaal. Wil je vroege oogst, zaai dan binnen voor en zet je gewassen na half mei buiten. Let bij net gezaaide planten op de weersvoorspellingen; komt er nachtvorst dek ze dan af om ze te beschermen.

Beginnen met een moestuin

Wil je meer weten over moestuinieren volg dan de Tip van Lodewijk of De tuin in met Lodewijk. Of kijk in onze andere kalenders voor wat je kunt doen in de (moes)tuin. Ook in een bak of pot kun je prima moestuinieren. Klein beginnen is overzichtelijk en vergroot je kans op succes! Modeste Herwig legt uit hoe je kunt beginnen met een minimoestuin.

Meer zaai- en oogstkalenders

Kijk ook eens op de website van Diana’s mooie moestuin en De Boon in de Tuin voor andere kalenders.

Zaai- en oogstkalenders verschillen nog wel eens van elkaar. Deze zaai- en oogstkalender hebben we zorgvuldig samengesteld, maar misschien heb jij heel andere ervaringen? Laat het ons dan weten in de reacties!

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5911a61e35b10_search-form” cat_id=”12974″ cat_select=”1″ default_search=”biologische kruidenzaden” name=”Biologische kruidenzaden” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”8CC63E” pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”8CC63E” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]