1. Home
  2. Tuin
  3. De vreemdste tuinen ter wereld

De vreemdste tuinen ter wereld

De vreemdste tuinen ter wereld
0

Een border, terras, een paar boompjes en wellicht nog een hoekje voor de moestuin of een vijver en voilá: onze tuin is omgetoverd tot een paradijsje. Je hebt ook mensen die daar anders over denken en hun fantasie volledig de vrije loop laten! Technocrazed maakte een mooi overzicht waar wij de volgende favorieten uit selecteerden; in willekeurige volgorde:

The Lost Garden of Heligan

Heligan, dat al meer dan 400 jaar in het bezit is van de familie Tremayne, is een van de meest mysterieuze landgoederen in Cornwall, Engeland. Tegen het einde van de negentiende eeuw waren de duizend acres op hun hoogtepunt, maar een tiental jaren later (na de Eerste Wereldoorlog) lagen de tuinen toegedekt met een groene sluier van doornstruiken en klimop. In 1996 werd begonnen met de restauratie waarbij verbluffende vondsten werden gedaan zoals hieronder, maar ook de “Schone Slaapster” hierboven!

Lost Gardens of Heligan

The Garden of Cosmic Speculation

Aan de andere kant van de Britse eilanden ligt in Schotland “The Garden of Cosmic Speculation”. Deze tuin is volledig geïnspireerd op wetenschap met thema’s als zwarte gaten en fractals. De tuin werd ontworpen door landschapsarchitect en wetenschapper Charles Jencks als zijn privétuin. Gelukkig is de tuin open voor bezoekers!

Garden of Cosmic Speculation

The Omega Garden Carousel

Deze tuin werd in Canada ontwikkeld om op de kleinst mogelijke oppervlak en met zo min mogelijk energie planten te kweken. Of het technisch wel een tuin is stof voor discussie, maar het is wel een verbluffend gezicht!

Omega Garden Carousel

Wil je nog veel meer vreemde tuinen zien? Op Technocrazed vind je de hele lijst!

 

Bol AlgemeenBol Algemeen