1. Home
  2. Groene Handen
  3. Planten in de badkamer

Planten in de badkamer

0

Kamerplanten staan meestal in huiskamers. Maar je kunt ze natuurlijk ook in andere kamers zetten. Eerder vertelde ik dat kamerplanten op je slaapkamer niet alleen leuk staan, maar dat ze je ook een goede nachtrust bezorgen. Maar je kunt ook een rustgevende jungle in een andere ruimte in je huis creëren: de badkamer!

Varens en klimop

Varens en klimop zijn bij uitstek geschikt voor in de badkamer. Ze doen het goed bij weinig licht en een hoge luchtvochtigheid, dus prima voor in de natte ruimte.

Varens hebben weinig licht nodig
Varens hebben weinig licht nodig

Vleeseters

Veel vleesetende planten zijn een attractie als kamerplant vanwege de vaak mooie vormen en kleuren. Ze groeien goed bij kamertemperatuur, hebben een hoge luchtvochtigheid en voldoende licht nodig, maar ze kunnen niet tegen felle zon en dus kun je ze uitstekend in de badkamer neerzetten. Wees trouwens niet bang dat ze in jouw blote billen bijten, ze eten alleen insecten ;-).

Dionaea muscipula, ook wel venusvliegenval

Doe-het-zelf: plantenpotjes van plastic flessen

Ik hou er van om dingen te recyclen: leuk om te doen en beter voor het milieu. In deze aflevering heb ik van oude zeep- en shampooflessen plantenpotjes gemaakt. Zo heb ik het gedaan:

stap 1: knip de flessen doormidden

Tip: gebruik de onderste helft en spoel ze heel goed uit

Knip de fles doormidden

stap 3: plak de bakjes aan elkaar

Gebruik je fantasie!

Plak ze aan elkaar

stap 4: geef het geheel een kleurtje en laat drogen

Ik gebruik een spuitbus, maar je kunt natuurlijk ook met kwasten aan de slag. Let er wel op dat je het geheel goed laat drogen!

Nu alles een leuk kleurtje

stap 5: vul de bakjes met leuke vleesetende plantjes

Die vleesetertjes zijn echt heel leuk om naar te kijken. In het voorbeeld gebruik ik o.a. de Dionaea muscipula, ook wel Venusvliegenvanger, de Drosera capensis en de Sarracenia. 

stap 6: geef je creatie een leuke plek in je badkamer en…neem een bad!

Heerlijk even ontspannen in je eigen jungle!

Bol AlgemeenBol Algemeen