1. Home
  2. 247Green
  3. Actie Lodewijk: Code rood voor de natuur!

Actie Lodewijk: Code rood voor de natuur!

0

Vorige week vrijdag postte Lodewijk op Facebook deze video waarin hij zijn zorg uitspreekt over de manier waarop we als samenleving met de natuur omgaan. Directe aanleiding vormden de recent uitgebrachte rapporten over de alarmerende stand van de insecten en de vogels. Maar liefst 75% van de insecten is de afgelopen 27 jaar verdwenen en er vliegen ruim 400 miljoen vogels minder dan drie decennia terug! Het onderzoek vond plaats in Duitsland, maar de resultaten gelden ongetwijfeld ook voor ons land. Dit vraagt om een vervolgstudie, maar ook om actie!

Vergroening van het Binnenhof

In de video roept Lodewijk op om op 31 oktober a.s. om 12.00 uur naar Het Binnenhof te komen met een plant, om zo een groot en groen statement te maken richting het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer dat dit zo niet langer door kan gaan!

De video-oproep is inmiddels bijna 10.000 keer bekeken en krijgt veel bijval! Er is inmiddels ook een Facebook-evenement en twitter hashtag #coderoodvoordenatuur aangemaakt.

Petitie

Naast de oproep is Lodewijk een petitie gestart om handtekeningen te verzamelen van bezorgde burgers die willen dat de politiek nu actie onderneemt. Deze petitie wordt ondersteund door tientallen natuurorganisaties, waaronder IVN, Natuur&Mileu en het Wereldnatuurfonds en is inmiddels door bijna 11.000 mensen ondertekend!

Heeft u nog niet getekend? Doe het dan nu!

Bol AlgemeenBol Algemeen