1. Home
  2. 247Green
  3. Arnhemse wijk een stukje groener dankzij 247Green!

Arnhemse wijk een stukje groener dankzij 247Green!

Arnhemse wijk een stukje groener dankzij 247Green!
0

Onder het motto ‘Dat Kan Groener” deden de tv-tuinmannen Lodewijk en Angelo een oproep aan alle inwoners van Nederland en België om foto’s in te sturen van plekken die meer groen kunnen gebruiken. De inzending met de meeste stemmen verdiende de hoofdprijs: een groene make-over van de ingezonden plek. Gisteren was het dan eindelijk zo ver en ging Lodewijk (Angelo was druk in België) samen met de gelukkige winnaars aan de slag. Het resultaat: twee prachtige plantenbakken vol eetbaar groen! Extra leuk was dat er voor Lodewijks nieuwe programma Groene Handen tv-opnamen zijn gemaakt! 

Meer groen in elke buurt

De campagne Dat Kan Groener, die in het najaar van 2016 plaatsvond, was een spontane samenwerking tussen de Lodewijk en Angelo. Beiden tv-tuinmannen wilden hiermee de vergroening in Nederland en België bevorderen. Want meer groen in de buurt is beter voor het welzijn en de volksgezondheid, maar het is ook hard nodig om wateroverlast en hittestress op te kunnen vangen. Door meer groen aan te planten houden we het hoofd koel en de voeten droog!

Lodewijk aan de slag met de wijkbewoners

Bewoners Kronenburg actieve vergroeners

Het is geen toeval dat de bewoners van de Arnhemse wijk Kronenburg de meeste stemmen hadden verzameld. De buurtbewoners zijn via de stichting Grrroen in Kronenburg al jaren erg actief bij de vergroening van hun buurt. Vergroening is ook hard nodig in Kronenburg, want de wijk is een typisch voorbeeld van stedenbouw uit de jaren zeventig: steen, steen en nog eens steen. En dat betekent hittestress in de zomer en gevaar voor wateroverlast in de winter. Meer groen maakt de wijk niet alleen veel aangenamer, het is ook hard nodig!

De laatste hand wordt gelegd

Groene Handen

Toen de actie Dat Kan Groener in het najaar van 2016 gelanceerd werd was nog niet bekend dat Lodewijk deze lente een nieuw tv-programma zou gaan presenteren. Daarom was de verrassing en blijdschap bij de winnaars extra groot toen bleek dat er als bonus bij de prijs ook tv-opnamen van de vergroening werden gemaakt. De beelden zullen worden uitgezonden in aflevering 10 van Groene Handen. Kijken dus!

Over de initiatiefnemers

Dat Kan Groener is een initiatief van 247Green.nl, magazine De tuin op Tafel en NL Greenlabel. De groene metamorfose werd mogelijk gemaakt door de genereuze bijdragen van Nice Media, Greenm2 Hoveniers en Intratuin Nederland.

dat kan groener

Bol AlgemeenBol Algemeen