1. Home
  2. Tuin
  3. Pelargonium – balkonplant van het jaar

Pelargonium – balkonplant van het jaar

Pelargonium – balkonplant van het jaar
0

Wat is een jaar zonder balkonplant? Gelukkig hoeft 2016 niet zonder te zitten want officieel is de pelargonium (geranium in het Nederlands) balkonplant van het jaar geworden! Niet zo gek want deze vaak geurende en rijk bloeiende plant is een balkonplant bij uitstek. 

Soorten Pelargonium

De geranium heeft mooi groen blad en prachtige bloemen die felrood en hagelwit kunnen zijn, maar ook felroze, paars, oranje, lila, gestreept en heel diep donkerrood. De plant wordt ingedeeld in verschillende groepen. De drie belangrijkste zijn de hanggeranium (Peltatum), de staande geranium (Zonale) en de Franse geranium (Grandiflorum).

Verzorging

Belangrijk is een standplaats in de zon of halfschaduw en regelmatig water geven. Voor een extra rijke en langdurige bloei geef je eens per twee weken plantenvoeding bij het gietwater en verwijder je de uitgebloeide bloemen. De geranium maakt dan gewoon weer nieuwe bloemknoppen aan en bloeit door tot de eerste nachtvorst!

Pelargonium

Ooievaarsbek (Geranium) versus geranium (Pelargonium)

Niet te verwarren zijn de vaste tuingeranium of ooievaarsbek die in het Latijn de naam Geranium hebben gekregen en de balkonplant geranium die in het latijn Pelargonium heten. Pelargonium is niet winterhard, dus wil je deze plant overhouden dan kun je hem binnen laten overwinteren.

Wil je Pelargonium bij de gespecialiseerde kweker kopen dan kun je terecht bij Kwekerij Morning Glory in Aalsmeer of bij Kwekerij Alderhandt in Gaanderen. Of ga naar een tuincentrum in de buurt.


Meer informatie en bron: Mooiwatplantendoen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen