1. Home
  2. Nieuws
  3. Geborduurde groente

Geborduurde groente

Geborduurde groente
0

Bij Rachel Nettles staan altijd de mooiste kolen, worteltjes, bietjes, primula’s en viooltjes. Rachel is kunstenares en woont in Manchester waar ze met haar naaimachine kan beeldhouwen; de stoffen groenten en bloemen zijn haast niet van echt te onderscheiden!

Afgelopen zomer stond haar atelier tijdelijk in de woon- en kledingwinkel Anthropologie in Londen. Druk achter haar naaimachine met weer een bijzondere creatie, vertelt ze dat ze er gemiddeld een dag over doet om één terracottapotje met viooltjes te borduren. De pittige prijs van 80 pond (ongeveer 95 euro) valt dan meteen weer mee. Ze noemt het zelf ‘free motion machine embroidery’. De laagjes borduursel in verschillende diktes en kleuren vormen uiteindelijk de blaadjes en bloemen en het ziet er zo levensecht uit dat je pas van dichtbij ziet dat het geen échte planten zijn.

Haar doel is om mensen te boeien en opnieuw naar iets bekends te laten kijken met andere ogen. En dat is in mijn geval goed gelukt! Wil je meer van haar zien en weten? Ga dan naar Cabbages & Nettles of lees het blog op Anthropologie.

Viltkunst

Bol AlgemeenBol Algemeen