1. Home
  2. Moestuin
  3. Compost
  4. Moestuin in maart: bedden voorbereiden

Moestuin in maart: bedden voorbereiden

Moestuin in maart: bedden voorbereiden
0

We gaan weer de moestuin in! In deze aflevering van ‘De tuin in met Lodewijk’ laat Lodewijk je in drie simpele stappen zien hoe hij de grond voorbereidt zodat zijn voorgezaaide kiemplantjes en zaadjes in goede aarde terechtkomen. 

Stap 1: Zaaibedden van de moestuin schoonmaken

Eerst maakt hij de zaaibedden schoon. Alles wat nog bruikbaar is gaat mee naar de keuken, zoals prei en wortels die de winter hebben overleefd (nog steeds heel lekker!). Het overige afval gaat op de composthoop, om daar weer omgevormd te worden tot vruchtbare bodemverrijker. Alle onkruid en graspolletjes worden zorgvuldig verwijderd en de grond wordt lichtjes omgewerkt met een vork (dus niet teveel spitten, want daarmee verstoor je het bodemleven).

Stap 2: Organisch materiaal aan de grond toevoegen

Als de bedden helemaal schoon zijn werkt Lodewijk de compost door de grond en als extra toevoeging nog een paar handjes ‘lavameel‘ – een natuurlijke bodemverbeteraar.

Stap 3: Aanharken en even laten rusten

Alles nog even goed inwerken en aanharken en de moestuinbedden zijn klaar. Nu de boel nog even laten rusten en dan kunnen over een paar dagen de kiemplantjes en zaden erin!

Bol AlgemeenBol Algemeen