Home 247Green November: de winter is in aantocht!

November: de winter is in aantocht!

November: de winter is in aantocht!
0

November markeert echt de overgang naar de winter. De bomen verliezen hun blad, vaste planten trekken zich terug in de grond en het weer wordt echt kouder. Wat kan je deze maand doen in je tuin? Heel veel!

Knip bijvoorbeeld vaste planten met weinig sierwaarde af tot vlak boven de grond en snoei bladloze struiken terug. Dat geldt ook voor rozen: zodra al het blad eraf is kun je ze flink terugsnoeien.

Denk ook aan je tuinmeubilair: maak alles goed schoon en zet het binnen of dek het af. Een laatste tip voor als je buiten woont: snoeihout van vruchtbomen, bessen en druiven geeft een heerlijke geur af; perfect om op te barbecueën. Houd dus een rooster en wat (biologische) worstjes bij de hand als je een fikkie gaat stoken!

Lodewijk Hoekstra, tuinexpert

Deze column verschijnt ook in Ditjes & Datjes, het grootste onafhankelijke gratis familieblad van Nederland!

Reacties
Lodewijk Hoekstra Lodewijk groeide op in de landelijke omgeving van Eemnes en is al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als de tuinman van RTL in het programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en sinds 2017 heeft hij zijn eigen programma 'Groene Handen'. Naast het promoten van groen in het algemeen, wil hij het imago van tuinieren ‘verjongen’ en de (leef-)ruimte in harmonie brengen met de natuur. Sinds 2013 bouwt Lodewijk samen met landschapsarchitect Nico Wissing aan NL Greenlabel. Daarnaast is hij ambassadeur van Trees for All en de Vlinderstichting en mede-oprichter van 247Green.