1. Home
  2. Tuin
  3. Amaryllis woonplant van december 2017

Amaryllis woonplant van december 2017

Amaryllis woonplant van december 2017
0

Wat is een maand zonder woonplant? De vraag stellen is hem beantwoorden, daarom kiezen de knappe koppen van het Bloemenbureau Holland elke maand een plant uit om te bombarderen tot Woonplant van de maand. Na rijp beraad heeft men voor december gekozen voor (tromgeroffel)…. de Amaryllis!

Thuis in het regenwoud

Amaryllis behoort tot de familie narcis en kent meer dan zeventig soorten. Van nature komen de Amaryllis voor in de (sub)tropische gebieden van Mexico en de Caraïben tot het noorden van Argentinië, de allereerste planten ontstonden vermoedelijk in Brazilië. In Europa werd de plant rond 1800 voor het eerst gekweekt.

Amaryllis
Wilde Amaryllis (foto: Wikimedia)

 

Mix groot en klein

De Amaryllis is verkrijgbaar in vele variëteiten en rijke kleuren. De bloemen kunnen tot wel 20 cm breed worden. Afhankelijk van de variëteit draagt de plant een enkele of een dubbele bloem. Er is ook een mini- en een reuzenvariant.

Mooiwatplantendoen.nl

De ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer. Voor meer informatie zie de website.

Bol AlgemeenBol Algemeen