1. Home
  2. Nieuws
  3. Repeat Roses geeft bloemen tweede leven

Repeat Roses geeft bloemen tweede leven

0

Bij bruiloften en feestelijke gebeurtenissen horen natuurlijk bloemen, heel veel bloemen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er na afloop gebeurt met al die kleurrijke bloemstukken? Vind je het ook zo zonde dat al die prachtige rozen, lelies, orchideeën, tulpen en anjers in de vuilnisbak belanden als het feest weer voorbij is?

Dat is precies wat de Amerikaanse Jennifer Grove, weddingplanner en evenementenorganisator, ook dacht. Ze haatte het idee dat al die schitterende bloemdecoraties na afloop van haar evenementen achteloos werden vernietigd. Deze onvrede inspireerde haar om een nieuw bedrijf te lanceren, Repeat Roses, dat erop gericht is de wereld te verbeteren door bloemen die overblijven na evenementen een tweede leven te geven.

Bloemen maken beter

De bloemen die Repeat Roses inzamelt worden verwerkt in kleine boeketjes voor op nachtkastjes in ziekenhuizen of in verpleeghuizen of in de kinder- of vrouwenopvang. Studies hebben aangetoond dat bloemen in een ziekenhuizen ervoor zorgen dat patiënten zich beter voelen. In 2008 publiceerde de American Society for Horticultural Science een studie die aantoonde dat ziekenhuispatiënten in kamers met bloemen of potplanten minder pijnmedicatie nodig hadden en hun bloeddruk lager was.

Duurzaam en sociaal

De missie van Jennifer is om de verspilling in de evenementenbranche tegen te gaan en tegelijkertijd de vreugde die bloemen brengt te verspreiden. Elke keer als ze bloemen brengt neemt ze de oude bloemen mee terug, om deze af te leveren bij een composteerstation. Dat haar sociale en duurzame visie aanslaat blijkt uit het feit dat deze video over Repeat Roses op de populaire site Upworthy in minder dan één week 7 miljoen keer werd bekeken. Inspirerend!

Trend?

Bloemen een tweede leven geven, het lijkt een trend in Amerika. Eerder berichtten we ook al over Random Acts of Flowers, een vergelijkbaar initiatief waar ook bloemen worden hergebruikt om ziekenhuispatiënten op te beuren. Wij zijn benieuwd wanneer we in ons land zulke inspirerende initiatieven zullen zien!

Bol AlgemeenBol Algemeen