1. Home
  2. Nieuws
  3. De helende kracht van bloemen

De helende kracht van bloemen

De helende kracht van bloemen
0

Na een zwaar ongeluk ontdekte Larsen Jay de helende kracht van bloemen. Nu maakt hij dagelijks zieken en bejaarden blij met hergebruikte bloemstukken en boeketten.  Zijn motto: recycle flowers – deliver smiles!

Bloemen maken mensen vrolijk, ze geven ieder feest – zeker een bruiloft – dat extra speciale feestelijke gevoel. Maar wat gebeurt er met al die mooie bloemen als het feest voorbij is? Vaak verdwijnen ze dan in de afvalcontainer. En dat is zonde, vond ondernemer Larsen Jay uit de Amerikaanse stad Knoxville, want die bloemen kunnen nog een tweede keer mensen gelukkig maken. Daarom richtte hij Random Acts of Flowers op, een vrijwilligersorganisatie die bloemen van bruiloften en andere gelegenheden hergebruikt en levert aan zorginstellingen om patiënten op te vrolijken en hun genezingsproces te bevorderen.

Klein gebaar met grote gevolgen

Jay vertelt: “In 2007 had ik een bijna fataal ongeluk waarbij ik meer botten brak dan ik kan tellen. De operaties en intensieve revalidatie maakten me fysiek gezond, maar het waren de bloemen die ik kreeg in mijn ziekenhuiskamer die mij er weer echt bovenop brachten.” Jay merkte dat sommige patienten geen bloemen kregen, dus deelde hij ze uit. Toen hij zag hoe zijn mede-patiënten opknapten van dit kleine gebaar besloot hij met die ervaring iets te gaan doen. Zo is Random Acts of Flowers geboren.

Larsen Jay

Niet onopgemerkt

Inmiddels heeft Jay met zijn team en met hulp van zo’n 1000 vrijwilligers ruim 150.000 boeketten hergebruikt en bezorgd in Knoxville, Tampa Bay, Chicago en Silicon Valley. Het initiatief is niet onopgemerkt gebleven in de media, ondermeer The Huffington Post, People Magazine en het populaire radiostation Sirius FM hebben aandacht besteed aan Random Acts of Flowers. Ook beroemdheden zijn gecharmeerd van het initiatief. Zo zette de britse acteur en komiek John Cleese zich in als vrijwilliger om boeketten rond te brengen. “Ik vind dat Random Acts of Flowers absoluut een geweldig idee, want het leidt tot die kleine momenten van vriendelijkheid die iedereen het gevoel geven dat het leven de moeite waard is”, aldus Cleese.

 

 

Voor meer informatie over Random Acts of Flowers, ga naar hun website of Facebook-pagina

Bol AlgemeenBol Algemeen