1. Home
  2. Moestuin
  3. Wie maakt in 100 dagen de beste moestuin van Nederland?

Wie maakt in 100 dagen de beste moestuin van Nederland?

Wie maakt in 100 dagen de beste moestuin van Nederland?
0

Tuinieren is sinds het uitbreken van de coronacrisis ongekend populair. De vraag naar volkstuinen is sinds vorig jaar geëxplodeerd. “Maar je hebt helemaal geen volkstuin nodig om aan de slag te gaan met tuinieren”, zo zegt Marcel Geersing van Vegs & Flowers. “Wij dagen dit jaar iedereen uit om te starten met het kweken van eigen groenten en kruiden. Of dat nou in de tuin, keuken of op het balkon is. Nu we meer tijd thuis spenderen is het de ideale manier om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met het kweken van verse producten. Ontdek het plezier van tuinieren met de #100dagentuinieren challenge. We starten a.s. maandag 1 maart. Iedereen kan meedoen!”

Tijd voor ontspanning

Tuinieren is dé ideale bezigheid tijdens de lockdown. Tuinieren zorgt namelijk voor ontspanning en vermindert stress. Tijdens het tuinieren kan je gemakkelijker je gedachten ergens anders op zetten. Daarnaast helpt het ook je spieren te ontspannen. Door al dat thuiswerken is bezig zijn met planten en de tuin dus een ideale manier om te relaxen. Met goede kwaliteit groente-, kruiden- en bloemzaden ben je ervan verzekerd dat jouw moestuinavontuur goed begint. Je hebt niet altijd een tuin nodig om te starten met een moestuin, je kunt namelijk ook binnenshuis zaden opkweken tot planten.

Start vandaag nog met een eigen moestuin

Marcel Geersing daagt iedereen uit om dit jaar te starten met een eigen moestuin. Of dat nou in de volkstuin of op de rand van het balkon van jouw stadse paleisje is. Met zijn webwinkel Vegs & Flowers heeft hij zijn werk gemaakt van zijn passie (moes-) tuinieren. Marcel: “Het is nu de ideale tijd om een nieuwe hobby te ontdekken. Je krijgt er ook nog eens mooie verse producten voor terug die je voor de lekkerste gerechten kan gebruiken. Daarom zijn we begonnen met deze 100 dagen tuinieren challenge? We vragen deelnemers om ervaringen met elkaar uit te wisselen via de hashtag #100dagentuinieren. Wie @vegsandflowers op Instagram volgt krijgt ook gratis de beste moestuintips.

Iedereen kan tuinieren

Omdat het sociale leven momenteel vrijwel stil ligt ziet Marcel dit als het perfecte moment om de wereld van tuinieren te ontdekken. “Iedereen kan tuinieren. Je bent nooit te oud om te leren en tuinieren hoeft niet moeilijk te zijn. Het mooie aan tuinieren is dat het zorgt voor ontspanning en rust. Je plukt zowel letterlijk als figuurlijk de vruchten van je eigen werk. Dat is toch mooi?” vertelt Marcel Geersing. Door de challenge kunnen enthousiaste tuinders online advies met elkaar uitwisselen en tips van Vegs & Flowers volgen. Zo maak je van jouw moestuinavontuur een groot succes.

Hoe start je jouw moestuinavontuur?

Belangrijk is om te beginnen met zaden van goede kwaliteit. Hierbij is de kans dat de zaden ontkiemen namelijk een stuk groter. Maar met welke zaden begin je? Marcel geeft vijf makkelijke zaden om je moestuinavontuur mee te beginnen:

  • Bonen zijn de ideale zaden om mee te beginnen. Probeer bijvoorbeeld deze Stamboon ‘Momentum’. Het gewas produceert mooie trossen bonen die je kunt gebruiken in verschillende gerechten.
  • De courgette is een makkelijk gewas en de courgette ‘Golden Glory’ is een in het oog springende gele courgette. Weer eens wat anders dan een groene variant. De plant groeit heel gemakkelijk doordat het diverse resistenties bevat tegen ziektes en virussen.
  • Sla is een ideaal beginnersgewas en leuk om in een verse salade te verwerken. Probeer bijvoorbeeld de Sla ‘Panukia’. Deze botersla is een ras dat mooie grote gevulde kroppen sla maakt. Door de mooie vorm en fris groene kleur en goede smaak een heerlijke sla.
  • Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan verse basilicum? De Basilicum ‘Prospera F1’- Organic is een Genovese type basilicum. Deze Basilicum heeft een heerlijke aromatische smaak en is zeer geschikt voor verwerking in diverse gerechten, zoals in pesto. Het is het eerste hybride basilicum ras dat veredeld is met resistentie tegen meeldauw.
  • Paprika is gemakkelijk te kweken. Probeer bijvoorbeeld de Paprika ‘Redskin F1’. Dit is een compacte paprika, een perfect soort voor in potten of hangbakken. De vruchten zijn gemakkelijk te plukken en hebben een fijne bite en zoete smaak.

Vegs & Flowers blijft graag op de hoogte van alle moestuinervaringen. Deel deze daarom via Instagram of Facebook met de hashtag #100dagentuinieren en #vegsandflowers of stuur een e-mail naar info@zelfgroentekweken.nl. Wie weet oogst jij dit de lekkerste groenten en kruiden van Nederland! Shop nu de lekkerste producten voor in je moestuin met 10% welkomstkorting, voer simpelweg de code -10% in bij het afrekenen.

 

Bol AlgemeenBol Algemeen