1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. 3 wandelroutes in natuurgebieden

3 wandelroutes in natuurgebieden

3 wandelroutes in natuurgebieden
0

Wij zochten drie mooie wandelroutes uit in natuurgebieden in Nederland. Een in Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland en allemaal met iets bijzonders. Trek je wandelschoenen aan en gaan!

Wandelroute #1 in Noord-Nederland (12.7 km)

Deze route loopt door het Doldersummerveld in Drenthe. De Vlinderstichting heeft het Doldersummerveld uitgeroepen tot vlinderreservaat. In het heidegebied leven 24 vlindersoorten, waaronder zeer zeldzame. Naast vlinders zijn hier ook veel broedvogels. Zeer de moeite waard! Bekijk de route.

Wandelroute #2 in Midden-Nederland (12 km)

Loop van het dorp Hekendorp naar Oudewater op de rand van Zuid-Holland en Utrecht. De wandeling gaat deels langs de rivier de Hollandse IJssel. In de lente staan de boomgaarden in bloei, in de nazomer hangen de vruchten te rijpen. Oudewater is een historisch dorp met voor een groot deel een beschermd stadsgezicht. Bekijk de route.

Wandelroute #3 in Zuid-Nederland (6.2 km)

Het Loondermolenpad door het Dommeldal in Noord-Brabant, ten zuiden van Eindhoven. Het pad dankt zijn naam aan de Loondermolen, een watermolen die als korenmolen werd gebruikt. Geluksvogels zien hier soms een ijsvogel voorbij scheren. Maar anders zie je misschien wel de roodborsttapuit. Deze ‘zenuwachtig’ op paaltjes en topjes van struiken op en neer wippende vogel is hier regelmatig te zien en te horen. Bekijk de route.

Onze 8 persoonlijke favoriete natuurwandelingen vind je hier! Waar ga jij graag wandelen? 

Bol AlgemeenBol Algemeen