1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. Deze plant maakt zijn eigen… selfies!

Deze plant maakt zijn eigen… selfies!

Deze plant maakt zijn eigen… selfies!
0

We zagen al vele selfies van honden en katten en deze aap ging ook de wereld over. Maar nu kunnen planten ook selfies maken!  

Student Manu Dixit, verbonden aan het Copenhagen Institute of Interactive Design ontwierp een opstelling waarin een plant in een pot zelfstandig selfies maakt op basis van zijn ‘stemming’ of het weer. De plant had zelfs een eigen Facebookpage waar de selfies op werden gepost (helaas is deze pagina alweer verwijderd). Doordat de pot op een draaiend plateau staat krijg je de illusie dat de plant aan het poseren is om zichzelf zo voordelig mogelijk te fotograferen. Een plant die een duckface trekt, zeg maar.

Het hele project blijkt vooral een grap: de plant heeft natuurlijk niet zelf in de gaten wat hij ‘doet’, laat staan dat hij in de gaten heeft dat hij een zelfportret maakt. En wat moet je met een afbeelding als je geen ogen hebt? Het doel van de student is dan ook vooral dat wij mensen gaan nadenken over onze ‘selfiecultuur’ en over de vraag wat het zou betekenen als planten via technologie met mensen zouden kunnen communiceren.

Bol AlgemeenBol Algemeen