1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijzondere planten op de Kwekerijdagen Bingerden

Bijzondere planten op de Kwekerijdagen Bingerden

Bijzondere planten op de Kwekerijdagen Bingerden
0

Elk jaar in het derde weekend van juni worden de Internationale Kwekerijdagen gehouden op landgoed Bingerden. Ben je een plantenliefhebber, dan is dit echt the place to be om bijzondere planten voor je tuin te vinden.

Planten en ander tuingoed op de Kwekerijdagen

Dit jaar bestaan de Kwekerijdagen 20 jaar. Al sinds 1996 komen kwekers uit het binnen- en buitenland samen op Bingerden om hun mooiste planten te laten zien. Voor plantenliefhebbers een kans om die ene bijzondere plant te vinden en direct met de kwekers in contact te komen. Naast planten zijn er ook andere tuinproducten te koop, zoals onder andere het met de hand gesmede gereedschap van Sneeboer, tuinproducten van De Wiltfang en zaden van De Nieuwe Tuin of Cruydt-Hoeck. Op de Kwekerijdagen staan veel gespecialiseerde kwekers, bijvoorbeeld van varens – handig voor als je een schaduwrijke tuin hebt –, Agapanthussen, irissen en Pelargoniums. Wil je dus iets unieks, dan ben je hier aan het juiste adres.

Kwekerijdagen Bingerden
Potentilla nepalensis ‘Melton Fire’

Feestelijke editie

Hoewel planten altijd de hoofdrol spelen tijdens de Kwekerijdagen zijn er tijdens dit jubileumjaar wat bijzonderheden. Zo wordt op vrijdag 17 juni het tuinkleurboek van Bingerden gepresenteerd en is er naast de moestuin een Food festival met traiteurs die pure lekkernijen serveren. Elk jaar is er een thema, dit jaar is dat ‘People, Plants, Places’; waar komt die ene plant vandaan, wie heeft hem geïntroduceerd, kortom het verhaal achter de plant. Verschillende sprekers zullen op het thema ingaan en lezingen verzorgen. Op zondag is er een plantenveiling met veilingmeesters Romke van de Kaa en Peter van den Hout.

Kwekerijdagen Bingerden

Meer weten?

Landgoed Bingerden is een oude buitenplaats langs de IJssel tussen Arnhem en Doetinchem. De tuinen, het park en de moestuin van het landgoed zijn alleen tijdens de Kwekerijdagen voor het publiek geopend op 17, 18 en 19 juni van 10-18 uur. Toegang 12,-. Er zijn geen pinautomaten op het terrein. Kijk op bingerden.com voor meer informatie.


Fotografie: Marion Nickig

Bol AlgemeenBol Algemeen