1. Home
  2. Moestuin
  3. 5 onmisbare apps bij het tuinieren
5 onmisbare apps bij het tuinieren

5 onmisbare apps bij het tuinieren

0

Het is heerlijk ontspannend om bezig te kunnen zijn in je eigen tuin, hoe klein deze ook is. We omringen ons graag met groen en het wordt steeds populairder om doe-het-zelf moestuintjes aan te leggen, zelfs op het balkon. Nu kan het natuurlijk lastig zijn bij te houden wat er in de tuin precies gaande is, vooral als je een fulltime baan hebt of net begint met tuinieren. Gelukkig zijn er handige apps die je een handje helpen met het op orde houden van elk gedeelte van jouw balkon of tuin. Wij zetten er 5 voor je op een rij:

1. Plantsnap

Wanneer je net begint met het creëren van een tuin, dan is deze app een absolute must. Maak simpelweg een foto van een bloem of plant die jij mooi vindt en de app geeft je een volledige beschrijving van de plant. Zo maak je dus altijd een bewuste keuze bij het shoppen naar nieuwe planten en bloemen, en kun je tegelijkertijd indruk maken met jouw plantenkennis.

download hier

2. ShopAlike

Niet zo veel tijd om tuincentra af te struinen op zoek naar plant toebehoren en zaadjes? Gelukkig is tegenwoordig ook werkelijk álles online te vinden en heeft de vergelijkingssite ShopAlike het aanbod tuinartikelen van verschillende shops verzameld. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen het aanbod kweekartikelen.

download hier

3. Makkelijke Moestuin App

Voor liefhebbers van doe-het-zelf moestuintjes is er de MM-app, ook wel de Makkelijke Moestuin voluit. Gebaseerd op de online community van Makkelijke Moestuin, helpt deze app je stap voor stap bij het kweken van allerlei groentes en kruiden. Daarnaast kun je het hele jaar door bijhouden in welke staat je plantjes zich bevinden zodat je altijd weet wat ze nodig hebben.

download hier

4. MijnTuin

Zodra de tuin vorm begint te krijgen, gebruik dan de MijnTuin app. Vrijwel elke plant en bloem is te vinden in de database. Wanneer je op een plant klikt, krijg je precies te zien hoe deze verzorgd moet worden en vind je allerlei interessante feiten over de plant of bloem. Zo weet je dus altijd precies wat de behoeften zijn van jouw planten en houd je je tuin langer mooi.

download hier

5. Koubachi

De juiste hoeveelheid water is één van de belangrijkste dingen die planten nodig hebben om in leven te blijven. Vind je het lastig te onthouden welke plant wanneer water nodig heeft? Gebruik dan de app Koubachi, die je precies vertelt wanneer het weer tijd is om jouw plant water te geven. Deze app kun je voor zowel binnen- als buitenplanten gebruiken.

download hier

Bol AlgemeenBol Algemeen