1. Home
  2. Promotie
  3. Tuinafscheiding voor een veilig gevoel

Tuinafscheiding voor een veilig gevoel

Tuinafscheiding voor een veilig gevoel
0

Heb je een nieuwe woning en is de tuin nog niet afgeschermd? Dan zijn er diverse mogelijkheden, zoals heggen, schuttingen of hekwerk. Iedere tuinafscherming brengt weer andere mogelijkheden met zich mee en kan ook weer voor een andere mate van bescherming en privacy zorgen. Is het gevoel van veiligheid voor jou belangrijk, dan kan een dubbelstaafmat hekwerk bijvoorbeeld een goede optie zijn om onbevoegden buiten de tuin kan houden. Voor het plaatsen van zo’n hekwerk is enige kennis van zaken vereist. Lees de onderstaande informatie zodat je zelf goed geinformeerd over kan gaan tot het doen van een aankoop.

Meer veiligheid rondom de woning

De belangrijkste reden om te kiezen voor een dubbelstaafmat hekwerk is dat deze de volledige buitenruimte af kan schermen. Niet alleen wil je namelijk duidelijk hebben waar jouw tuin begint, zodat mensen hier niet zomaar overheen lopen, ook wil je ervoor zorgen dat niemand zomaar binnenkomt. Een  gevoel van veiligheid verhoogt je wooncomfort. Daarnaast kan het hekwerk ook kinderen en huisdieren binnen de tuin houden. Jij hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de kinderen of huisdieren zomaar de straat op rennen tijdens het spelen. Je hoeft hierdoor niet altijd alles in de gaten te blijven houden om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Een goede poort in het hekwerk plaatsen

Het stevig hekwerk geeft niet alleen meer veiligheid, maar brengt ook meer gemakken. Vooral bij een groot terrein wil je bijvoorbeeld ook dat de auto binnen het hekwerk staat. De bescherming van de auto kan uitsluitend wanneer het hekwerk voorzien is van een poort in de juiste afmetingen. Een dubbelstaafmat poort kan daarom in meerdere afmetingen komen, waardoor je de opening aanpast aan de voertuigen die hier doorheen moeten. Vergeet ook niet om te bekijken hoe je de bediening regelt. Je kunt namelijk ook voor een elektrische bediening kiezen, zodat je nog eenvoudiger naar binnen en buiten kunt rijden. Zo zorg je ervoor dat de dubbelstaafmat poort jou veel gemakken geeft en je geniet van een goed beschermde buitenruimte.

In meerdere kleuren verkrijgbaar

Voor het plaatsen van een hekwerk is het belangrijk dat je ook naar de juiste kleuren kijkt. De kleuren moeten namelijk aansluiten bij de rest van de buitenruimte. De dubbelstaafmat komt in eerste instantie in een aantal standaardkleuren, maar kan ook in de gewenste kleuren geleverd worden. Door voor een hekwerk op maat te kiezen zorg je dus niet alleen voor de veiligheid rondom de woning, maar ook de juiste uitstraling. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het bepalen van de afmetingen en de extra bevestigingsmaterialen die nodig zijn om jouw hekwerk van voldoende stevigheid te voorzien en jarenlang te kunnen gebruiken.

Begroeing geeft meer privacy en een vriendelijker aanzicht

Als je hekwerk eenmaal is geplaatst kun je er ook wat tegenaan laten groeien, zoals klimop of een haag. Na verloop van tijd zijn de spijlen van het hek niet meer zichtbaar, maar geven ze je wel de veiligheid waar je naar zocht. Een begroeiing of bekleding met bijvoorbeeld kokosmatten geeft meer privacy en maakt bovendien dat je omheining er vriendelijker en groener uitziet. Bovendien help je er de vogels mee, die graag in een haag of in klimop zitten en daar nestjes bouwen. Zo heb je het beste van twee werelden!

Bol AlgemeenBol Algemeen