1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. Wonderwoods in Utrecht: wonen en werken in een verticaal bos!

Wonderwoods in Utrecht: wonen en werken in een verticaal bos!

Wonderwoods in Utrecht: wonen en werken in een verticaal bos!
0

In Utrecht komt een verticaal bos waarin gewoond en gewerkt kan worden, compleet met volwassen bomen, struiken en planten! Het project Wonderwoods moet een voorbeeld worden voor betaalbaar groen wonen in de stad.

Twee torens, een plan

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren ziet eruit als een verticaal bos, waarbij de beplanting is mee ontworpen op de balkons en aan de gevel. Stefano Boeri Architetti en Arcadis werken dit plan uit met hulp van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis heeft fraaie rondingen en veel groen aan de binnenkant. Het totale ontwerp markeert daarmee een perfecte overgang tussen het Stationsgebied en het toekomstige Beurskwartier.

Wonen, werken, Playlab

In Wonderwoods komen koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, waaronder woningen voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector, en atelierwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, fitness/yoga, kleinschalige winkels, educatie, inpandige stallingen voor fietsen en (deel)auto’s, en de publieksfunctie Playlab. Het Playlab, dat een beleving biedt op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst voor jong en oud, is nieuw in Utrecht.

Blije wethouder

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied) is superblij met het plan: ‘Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking die we in Utrecht zo graag willen uitstralen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.’ Volgens de planning wordt de eerste paal in 2019 geslagen en is Wonderwoods in 2022 klaar voor gebruik.

Beluister ook deze uitzending van BNR Bouwmeesters!

bron: dearchitect.nl, hortipoint.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen