1. Home
  2. Moestuin
  3. Alle basisscholen een moestuin

Alle basisscholen een moestuin

Alle basisscholen een moestuin
0

Vandaag werd bekend dat de nieuwe regering wil dat alle basisscholen in Nederland een moestuin krijgen. Zo leren kinderen al vroeg waar voedsel vandaan komt en dat gezonde voeding de basis is voor een gezond lichaam.

Kennis van voedsel

Het initiatief is afkomstig van kamerlid Tjeerd de Groot (D66). In het AD zegt hij: ‘Leren koken is belangrijk. Koken begint met kennis over waar ons voedsel vandaan komt en wat je ermee kunt.’ Het kabinet heeft in de nieuwe begroting 170 miljoen euro uitgetrokken voor maatregelen die ervoor moeten zorgen we gezonder gaan leven.

Geen verplichte moestuin

Het is volgens De Groot niet de bedoeling alle scholen te verplichten om een moestuin aan te leggen. De Groot: ‘Het gaat er mij om dat er meer aandacht komt voor voedsel op scholen, en een moestuin helpt daar zeker bij. Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en ze hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.’

Moestuinplan bij de minister

De Groot zal zijn plan bij het begrotingsdebat met de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (Carola Schouten)  indienen. De coalitiepartijen vragen de minister het plan te bespreken met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid.

 

Bol AlgemeenBol Algemeen