1. Home
  2. 247Green
  3. Lodewijk Hoekstra: “Welkom op 247Green!”

Lodewijk Hoekstra: “Welkom op 247Green!”

Lodewijk Hoekstra: “Welkom op 247Green!”
0

Hallo, ik ben Lodewijk Hoekstra. Je kent me misschien als ‘de tv-tuinman van RTL’ want ik presenteerde twaalf jaar lang het populaire programma Eigen Huis & Tuin. Maar sinds kort ben ik begonnen met een gloednieuw initiatief: 247Green! Graag vertel ik je er op deze pagina meer over!

Wat is 247Green?

Met 247Green (twenty-four-seven-green) hebben we een platform en community ontwikkeld voor en door mensen die net als ik een passie hebben voor ‘alles wat groeit en bloeit’. Ons ultieme doel is om dé online startplek te worden voor inspiratie, informatie en interactie over allerhande groene onderwerpen. Een plek met leuke filmpjes, foto’s en teksten die jou kunnen inspireren om nog meer plezier te beleven aan groen. We willen een platform zijn waar we samen met alle groenhebbers van Nederland aan werken, daarom hebben we een Facebook community waar iedereen naar hartenlust zijn eigen groene passie én groene kennis kan delen. We beginnen klein, maar hebben de ambitie om uit te groeien tot hét platform waar iedereen terecht kan voor vragen en inspiratie over bloemen en planten voor binnen en buiten. Als het aanslaat beginnen we een eigen tv-kanaal, helemaal gericht op leven met groen om je heen! Wij denken dat de tijd er voor rijp is! Doe je mee?


 

“Als het aanslaat beginnen we een eigen televisiezender, helemaal gericht op leven met groen om je heen! “


Onze experts staan voor je klaar!

Zit je met een vraag over een groen onderwerp? 247Green staat voor je klaar! Om alle mogelijke vragen goed te kunnen beantwoorden verzamelen we experts om ons heen die veel verstand hebben van ‘groene onderwerpen’. Zo hebben we professionele bloemkunstenaars als Pim van den Akker en Sarah Dikker in ons netwerk en tuinontwerpers zoals Ruud Vermeer, Modeste Herwig en Bart Hoes. Natuurlijk kun je mij ook vragen stellen, met name als het gaat over het (duurzaam) inrichten van je tuin en de buitenruimte.

Ben (of ken) jij ook een expert?

Heel vaak kom ik mensen tegen die veel kennis hebben over specifieke groene onderwerpen. Soms zijn dit kwekers en veredelaars die vanwege hun beroep veel weten over planten, maar vaak zijn dit juist ook ‘gewone’ mensen die al jaren voor hun hobby intensief bezig zijn met planten en tuinen. Ik vind dat altijd heel inspirerend! Zo ontmoette ik ooit een dame die echt alles wist van sneeuwklokjes en een man die al dertig jaar als bezig was met het kweken van tomaten in zijn volkstuintje. Echt geweldig wat voor kennis zulke mensen hebben! Zou het niet fantastisch zijn als er één centrale plek was waar deze kennis gedeeld kon worden zodat iedereen er van kan genieten? Die plek is er dus nu: 247Green! Dus: heb je zelf ergens verstand van, of ken je iemand die alles weet van een bepaald groen onderwerp? Meld je (of hem/haar) dan aan op 247Green en wordt 247Green-Expert!


 

“Mensen die voor hun hobby bezig zijn met planten en tuinen: Ik vind dat inspirerend!”


Tot slot: Waarom ik weg ben bij EH&T

Veel mensen vragen mij waarom ik weg ben gegaan bij het meest succesvolle klus- en tuinprogramma van Nederland. Dat is een goede vraag en ik kan je zeggen: het was ook zeker geen makkelijke beslissing! Maar na twaalf prachtige jaren, waarin ik ongelooflijk veel heb geleerd over mijn eigen vak en over het vak van televisiemaken, kreeg ik meer en meer het gevoel dat de tijd was gekomen om mijn horizon te verbreden. Want in al die jaren heb ik gemerkt dat er nog zoveel méér verhalen te vertellen zijn over de tuin, over bloemen en planten en over duurzaam leven met de natuur. En ik weet ook dat veel mensen hierin geïnteresseerd in zijn. Misschien passen deze verhalen niet altijd in het format van een gesponsord klusprogramma. Dus toen het presentatieteam van EH&T werd uitgebreid vond ik het een mooi moment om afscheid te nemen en ruimte te maken voor nieuwe avonturen. Nu ben ik volledig partner in 247Green (zoals ik dat ook al was in  NLGreenlabel) en zijn we met het team hard bezig om iets heel nieuws en moois neer te zetten!


 

“Er zijn nog zoveel méér verhalen te vertellen over de natuur!”


 

Op de hoogte blijven van mijn avonturen? Kijk dan ook op mijn facebookpagina!

Bol AlgemeenBol Algemeen