1. Home
  2. Nieuws
  3. Zo adopteer je een kerstboom!

Zo adopteer je een kerstboom!

Zo adopteer je een kerstboom!
0

Een kerstboom in de kamer maakt die kerstsfeer pas echt compleet. Maar eigenlijk is het best gek dat we onze kerstbomen in januari massaal dumpen. Zo’n boompje heeft er toch jaren over gedaan om te groeien en wordt dan – na een paar weken sfeer gebracht te hebben – zomaar afgedankt. Terwijl hij nog jaren mee kan! Zonde, dachten de kwekers van Adopteer een Kerstboom. Dus bedachten zij een oplossing!

Adopteer een kerstboom

Duurzame KerstboomDe kwekers van Adopteer een kerstboom hebben zich gespecialiseerd in het laten overleven van kerstbomen. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: als je een boom adopteert betaal je een klein bedrag als statiegeld. Breng je de boom in januari ongeschonden weer terug, dan ontvang je ook het statiegeld weer retour! Er zijn inmiddels over het hele land uitgiftepunten waar mensen een boom kunnen halen en brengen. Door de goede zorg van de biologische kwekers overleeft zo’n 80-90% van de bomen de kerst en kan dus volgend jaar weer een huiskamer in kerstsferen brengen.

Duurzaam, ecologisch en volgens de kerstgedachte

Adopteer een kerstboom werkt volgens strenge Europese BIO-richtlijnen. Dat betekent dat de bomen gifvrij worden gekweekt en onderhouden. De meeste bomen gaan zo’n 4-5 jaar mee als kerstboom, daarna zijn ze meestal te groot en gaan ze met pensioen. Maar ook dan worden ze niet afgedankt, maar krijgen ze een bestemming waar ze verder kunnen groeien! Dubbel duurzaam en geheel volgens de kerstgedachte!

 

Bouw een band met je boom!

Het leuke van dit initiatief is dat je ook echt een band met je kerstboom kunt opbouwen. Fem van der Rijst van Het Plantenhuis Utrecht schrijft bijvoorbeeld op FacebookYay! We hebben al 4 jaar verkering 3092, en ik. Het is elk jaar weer een emotioneel moment om te horen dat ‘mijn’ kerstboom, ‘mijn’ 3092 het heeft overleefd. Mijn 3092 met irritante zijtak. Mijn 3092 die maar bleef doorgroeien (want: elk jaar terug geplant) en veel te groot werd voor ons huisje in Utrecht. Mijn 3092 die gelukkig in mijn huidige huis wel past. Dubbel yay.

Sarah geeft tips om je kerstboom origineel te versieren

Tot slot hier nog een leuk filmpje dat we maakten met bloemstyliste Sarah Dikker om je te inspireren bij het optuigen van je boom.

 

Wil je een kerstboom adopteren? Kijk dan op de website www.adopteereenkerstboom.nl
Bewoners van de stad Utrecht kunnen trouwens ook terecht bij www.huureenkerstboom.nu

Bol AlgemeenBol Algemeen