Home Groene Handen Zelf doen: een bloemenketting voor moederdag

Zelf doen: een bloemenketting voor moederdag

0

Bloemen horen natuurlijk bij moederdag, maar je kunt zoveel meer met bloemen! In aflevering 5 van Groene Handen laten Isa en ik zien hoe je er op een eenvoudige manier prachtige sieraden van kunt kunt maken.

Wil je zelf ook een bloemenketting maken? Volg dan deze instructies!

Wat heb je nodig?

  • IJzerdraad (in diverse kleuren)
  • Een tangetje om het ijzerdraad te knippen
  • Lijm, bijv. Koudlijm van Oasis
  • Verschillende soorten bloemen, zoals Hortensia, Mathiola, Dianthus, Allium, Delfphinium, Campunala en Celosia

Stappenplan

Stap 1: ‘Wokkels’ maken

Maak van het ijzerdraad verschillende ‘wokkels’: draai het draad een stuk of tien keer om je vinger of om een stokje, haal het daarvanaf en druk het plat.

Stap 2: De wokkels aan elkaar maken

Draai de ijzerwokkels in elkaar zodat ze een frame in de vorm van een ketting maken (zie het filmpje)

Stap 3: Knip de bloemetjes los van de steel

Knip de bloemen die je verzameld hebt los van de steel. Zorg dat je echt vlak onder de bloemknop knipt zodat er geen steeltje meer aan de bloem vastzit.

Stap 4: Plakken en schikken

Doe een beetje lijm op de achterkant van de bloemknoppen en plak ze vast op het frame van ijzerdraad. Let hierbij op afwisseling van structuur, kleur en grootte voor een mooi effect en je bent…klaar!

Fijne moederdag!

 

 

Reacties
Sarah Dikker Sarah Dikker is bloemstylist in hart en nieren en verwierf landelijke bekendheid toen zij in 2014 in het SBS-programma Hollands Beste Bloemstylist uitgeroepen werd tot winnaar. Sindsdien is Sarah een veelgevraagd bloemstylist en heeft zij veel succes met haar eigen bedrijf Moods by Sarah. Sinds 2016 heeft Sarah haar eigen tv-programma Fleur je Leven op SBS, waarmee ze dagelijks een minuutje bloemeninspiratie uitstrooit over Nederland.