1. Home
  2. Promotie
  3. Drie tips om je tuin vrij van ongewenste dieren te houden

Drie tips om je tuin vrij van ongewenste dieren te houden

Drie tips om je tuin vrij van ongewenste dieren te houden
0

In je tuin zit je niet te wachten op ongewenste gasten, of het gaat om mensen of om dieren. Met deze tips kun je dat zoveel mogelijk voorkomen.

In je tuin zit je niet op een paar dingen te wachten. Niet op ongewenst onkruid – alhoewel de vraag is wat je onkruid noemt –  en niet op ongewenste gasten, of nu het gaat om mensen of om dieren. Bij de lelijke term ‘ongedierte’ denk je wellicht direct aan insecten, ratten of mollen. Maar wat te denken van de honden of katten van je buren? Ook al ben je katten- en/of hondenliefhebber, je wilt toch liever niet dat die harige vriendjes jouw tuin als kattenbak of uitlaatplek gebruiken. Daar kun je wat aan doen met deze maatregelen.

 

Tip 1: met een ultrasone verjager blijft Minoes uit je tuin

Heb je regelmatig last van de buurtkatten in je tuin? Dan is kun je een ultrasone verjager in je tuin te plaatsen. Dit is een kastje dat een hoge pieptoon uitzendt. Deze pieptoon is door mensen niet te horen, maar door katten juist wel.

Katten houden niet van deze hoge pieptoon. Zij willen dan ook maar één ding: op afstand blijven van de ultrasone verjager.

 

Tip 2: hou indringers buiten met gaas

Je kunt er ook voor kiezen om tuingaas in je tuin te plaatsen. Met tuingaas kun je meer kanten op:

  Je schermt je tuin voor ongewenste indringers af. Tuingaas werkt niet alleen tegen honden en katten, maar natuurlijk ook tegen andere viervoeters. Je hebt er dankzij dit eenvoudige gaas dus een stuk minder last van.

  Je houdt gewenste dieren in je tuin. Tuingaas werkt ook de andere kant op: je kunt er dieren mee in je tuin houden. Dankzij het stukje gaas kan je konijn, hamster of marmot ook vrijelijk van de open lucht genieten. Lekker toch?

  Je kunt je terras afschermen. Vind je het oké als er dieren in je tuin rondlopen? Wil je alleen niet dat deze dieren op je terras terecht kunnen komen? Kies er dan voor om je terras af te schermen met gaas. Met het juiste gaas scherm je je terras af en geniet je van de gewenste privacy.

 

Tip 3: ruim je tuin een beetje op

Heb je veel last van ongedierte in je tuin? Dan kan dit zomaar komen doordat je tuin  is. Wellicht liggen er etensresten in je  tuin. Of is er sprake van lekkage onder de overkapping.

Dergelijke zaken trekken ongedierte aan. Ongewenste gasten komen op eten af. Om zo min mogelijk overlast te ervaren, doe je er goed aan de omgeving van je vuilcontainers goed schoon te houden. Let er ook op dat je container ook goed is afgesloten. Dat scheelt ook in luchtjes waar dieren op afkomen.

 

Bol AlgemeenBol Algemeen