1. Home
  2. Tuin
  3. Designer Bloemetjesbehang: helemaal terug!

Designer Bloemetjesbehang: helemaal terug!

Designer Bloemetjesbehang: helemaal terug!
0

Voor de één totaal “over the top”, voor de ander het toppunt van goede smaak: traditioneel handgedrukt bloemetjesbehang.

Op de Dutch Design Week 2016 presenteerde de Nederlandse designer Myrte Kilian haar met de hand bedrukte behangpapier. De natuur is een grote inspiratie voor haar en komt terug in al haar werk. Omdat alles wat Myrte maakt handwerk is kan ze alles aanpassen aan de wens van de opdrachtgever.

Diverse technieken als zeefdruk en stempeldruk worden ingezet om met de hand tot het mooiste resultaat te komen; alles handwerk en met liefde gemaakt in Frankrijk waar ze in een piepklein dorpje aan de voet van de Alpen woont en werkt, een prachtige plek om inspiratie op te doen!

Behang Myrthe Kilian Behang Myrthe Kilian Behang Myrthe Kilian - zeefdruk

Oud Ambacht

Behang drukken is een heel oud ambacht. Nog steeds wordt topbehang op dus deze manier met de hand gemaakt waarbij soms meer dan honderd jaar oude en met de hand uitgesneden houten stempels worden gebruikt zoals bij de uit 1875 stammende Britse firma “Cole & Son”. Het heeft ook wel iets: het hele jaar door bloemen om je heen!

Dit filmpje uit 1963 laat prachtig zien met hoe veel vakmanschap en liefde het behang gemaakt wordt. Het ambacht stamt oorspronkelijk uit het 18e eeuwse Engeland, maar ook in Frankrijk werd kostbaar rijk gedecoreerd behang snel heel modieus.

Meer lezen?

Myrte Kilian
https://www.cole-and-son.com/en/
https://en.wikipedia.org/wiki/Wallpaper

 

 

Bol AlgemeenBol Algemeen