1. Home
  2. planten
  3. kamerplanten
  4. Dit weekend is het weer Kom in de Kas!

Dit weekend is het weer Kom in de Kas!

Dit weekend is het weer Kom in de Kas!
0

Op 1 en 2 april a.s. is het feest in de Nederlandse kassen vanwege Kom in de Kas. Tijdens dit jaarlijkse open weekend is iedereen welkom in de kassen van de Nederlandse tuinders. Zo’n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers, verspreid over heel Nederland, openen tijdens Kom in de Kas de deuren van de kassen.

Innovatieve sector

De glastuinbouw is een van de meest innovatieve sectoren van Nederland. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor en door de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en een belangrijk exportproduct op zich. Nederland is nummer twee van groentezaadexporteurs ter wereld! Het is leuk en leerzaam om van dichtbij te zien en te horen hoe kwekers dagelijks bezig zijn met het produceren van dat vrolijke bosje bloemen of die luchtzuiverende tropische kamerplanten.

40e editie

In 1977 werd voor het eerst de naam Kom in de Kas gebruikt. Sinds die tijd wordt Kom in de Kas elk jaar in het eerste weekend van april georganiseerd en is het uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers op af komen. Dus heb je dit weekend zin in een leuk uitje? Ga naar Kom in de Kas!

Jong en oud in de Kas
Jong en oud in de Kas

Bron en meer info: www.komindekas.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen