1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwe omroep Groen wil de aarde zendtijd geven

Nieuwe omroep Groen wil de aarde zendtijd geven

Nieuwe omroep Groen wil de aarde zendtijd geven
0

‘Aarde zoekt leden.’ Met deze slogan wil Omroep Groen een plek veroveren in het publieke omroepbestel. Vandaag start de campagne om vóór 31 december aanstaande 50.000 leden voor Omroep Groen te werven.

Het water stijgt, de temperatuur loopt op en de planeet raakt uitgeput. Als er iets is wat de aarde nu nodig heeft, is het aandacht. En hoe meer aandacht de aarde krijgt, hoe meer we om haar gaan geven. Daarom heeft Omroep Groen de ambitie om in de volgende concessieperiode (1 januari 2022) toe te treden tot de publieke omroep. Omroep Groen heeft als missie om een structurele, maatschappij-brede verandering teweeg te brengen, door meer aandacht te vestigen op de aarde, het klimaat en duurzaamheid.

Niet links, niet rechts
De toekomst gaat iedereen aan. Je hoeft niet links of rechts, jong of oud te zijn om belang te hechten aan schone lucht of droge voeten. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Iedereen krijgt te maken met de ongekende opgave om de aarde te repareren. Omroep Groen is er voor al die mensen: voor alle Nederlanders.

Nieuw verhaal met de aarde in de hoofdrol
De oprichters van Omroep Groen: ‘Wat we nu nodig hebben, is een nieuw verhaal. Een verhaal in de vorm van tv, radio, podcast, streaming, social media en online content waarin we de aarde de hoofdrol geven.’

Eerste en laatste generatie 
Wij zijn de eerste generatie die de directe gevolgen van klimaatverandering meemaakt, maar ook de laatste die er iets aan kan doen. Volgens de oprichters van Omroep Groen is klimaatverandering niet zo zeer een milieuprobleem, maar een vraagstuk die een nieuwe manier van denken vergt.

Omroep Groen gaat dat veranderen. Lid worden kan via omroepgroen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen