1. Home
  2. Promotie
  3. Waarom een veranda?

Waarom een veranda?

Waarom een veranda?
0

Een overdekte veranda biedt beschutting tegen regen en wind. En wanneer de zon te fel en te heet is geeft een overkapping juist de nodig schaduw en koelte. Met een glazen schuifwand erbij zit je helemaal op de eerste rij en kun je al vroeg in het voorjaar heel comfortabel van dat lekkere tuingevoel genieten. Bovendien geven overkappingen je dure tuinmeubels en andere zaken de nodige bescherming tegen weersinvloeden. Kortom: met een glazen aanbouw of terrasoverkapping heb je meer plezier van je tuin. Wil je ook een overkapping? Lees dan verder, want in dit artikel zetten we een aantal tips op een rij. 

Meerwaarde voor jou en je huis

Of je je overkapping ziet als een verlengstuk van je huis of juist als manier om op comfortabele manier je tuin in huis te brengen is aan jou. Wij zouden kiezen voor het laatste: een groene serre, waar je met planten en bloemen de natuur juist dichterbij brengt. Maar wat zeker is, is dat je met een terrasoverkapping en de waarde van je huis aanzienlijk verhoogt. Als je het goed aanpakt kan dat zomaar enkele duizenden, tot tienduizenden euro’s bij de prijs van je huis optellen. Die investering haal je er dan zeker uit.

 

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een terrasoverkapping? Informeer allereerst bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt voor een terrasaanbouw. In de meeste gevallen  is dat niet het geval, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een vergunning of meldingsplicht voor een overkapping geldt wel al de overkapping groter is dan 30 vierkante meter en/of meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat. Ook als je van plan zou zijn om in de overkapping/serre te gaan wonen is een vergunning verplicht. Ook is het verstandig om rekening te houden met de hoogte en de plaats waar de terrasoverkapping komt te staan. Is de overkapping vanaf de straat zichtbaar, informeer dan bij de gemeente. Specialisten raden aan om de hoogte van de overkapping niet boven drie meter uit te laten komen. Dit is namelijk bij de meeste vergunningsaanvragen de maximale hoogtemaat.

 

Uitstraling

Zoveel stijlen, zoveel overkappingen. Kies je voor modern, dan kun je gaan voor duurzaam kunststof en metalen profielen. Dit is meestal de meest voordelige keuze. Desgewenst kun je voor de uitstraling (en stevigheid) de staanders laten voorzien van schoren. Robuuste houten overkappingen passen goed bij een landelijke uitstraling. Kies je voor hout, kies dan altijd duurzaam geproduceerd hout met het FSC-keurmerk.

 

Zelf doen of laten maken?

Handige doe-het-zelvers kunnen ongetwijfeld zelf een ontwerp maken, de benodigde materialen kiezen en de zaak in elkaar zetten. Ben je echter niet zo’n goede timmerman,  dan is het veel verstandiger om de vakman van een gespecialiseerde fabrikant te laten komen. Want wankele  constructies of matige afwerking geven niet alleen een hoop irritatie, vanwege lekkage, tocht etc., ze kunnen ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Bovendien scheelt het je veel gedoe en getob en je hoeft ook geen extra gereedschap, schroeven en andere materialen te kopen. Bij bedrijven zoals  foravida.nl kun je goedkoop zelf je ideale terrasoverkapping samenstellen. Ideaal dus!

Dit artikel bevat een gesponsorde aanbeveling

Bol AlgemeenBol Algemeen