1. Home
  2. planten
  3. kamerplanten
  4. Zet je kamerplanten in een lijst met deze room divider

Zet je kamerplanten in een lijst met deze room divider

Zet je kamerplanten in een lijst met deze room divider
0

Kamerplanten in je interieur zijn niet alleen mooi om te zien, ze zuiveren ook de lucht en verbeteren je stemming. Maar planten hebben ook voldoende licht nodig en dat is niet overal in huis voldoende aanwezig. Bij de Zweedse designstudio Kauppi & Kauppi bedachten ze daarom deze groene room divider, met ingebouwd LED-licht.

Room divider

De ontwerpers noemen de room divider de Limbus Greenframe en het bestaat uit een soort lijst op pootjes. Het frame is van hout en geeft ruimte aan drie kamerplanten. De bovenste lat is voorzien van weggewerkte LED-verlichting die met een voetschakelaar te bedienen is.

Groen kamerscherm

Wanneer de lijst gevuld is met planten kun je hem prachtig gebruiken als een room divider. Eigenlijk was het aanvankelijk niet de bedoeling om een plantenframe te maken. “Ik wilde onderzoeken of ik een kamerscherm zo eenvoudig mogelijk kon maken”, vertelt designer Johan Kauppi tegen Designboom. “Toen ik alles behalve het frame gestript had leek het me interessant om te kijken of ik mijn planten erin kon zetten. Het resultaat is een combinatie van room divider, kamerplanten pied-de-stalle en verlichting.”

Stockholm furniture & light fair

De Limbus Greenframe wordt gelanceerd tijdens de Stockholm furniture & light fair in februari 2018. Wanneer en waar hij ook in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Het ontwerp is onderdeel van de collectie van Glimakra of Sweden, maar het zou ons niet verbazen als IKEA het ontwerp overneemt of met een eigen variant komt.

Bron: Designboom

 

Bol AlgemeenBol Algemeen