1. Home
  2. planten
  3. terrasplanten
  4. Zo creëer je een relaxte zomertuin

Zo creëer je een relaxte zomertuin

Zo creëer je een relaxte zomertuin
0

De zomer is in volle gang en om daar zo goed mogelijk van te kunnen genieten is het wel fijn dat je gazon er ook goed bij ligt. De één heeft een tuin met veel gras, waar de ander maar heel weinig planten heeft. Wij pleiten voor een tuin met veel groen, (inheemse) bloemen en weinig tegels, want dat is beter voor mens én natuur. Maar waar je voorkeur ook naar uitgaat, op een zomeravond heerlijk buiten zitten is altijd een goed idee. Lees verder en kom erachter hoe je een relaxte zomertuin creëert.

Opruimen

De eerste stap is opruimen van je tuin. Nu het langzaam weer minder lang licht is en de planten minder hard groeien kunnen de meeste tuinen wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. Zeker als je terug bent van vakantie is het tijd om de tuin in te gaan. Even het gras maaien, schoffelen, dorre bladeren weghalen, verticuteren noem maar op. Mocht je dat allemaal gedaan hebben, dan kun je gaan kijken naar de aankleding van je tuin.

Praktisch & gezellig

Een tuin is natuurlijk de plek waar je gezellig buiten kunt zitten, maar ook een plek waar je eventueel fietsen en dergelijke wil opbergen. Het is daarom van belang dat je tuin zowel aangenaam als praktisch is! Ga daarom eerst na hoeveel spullen je wil opbergen in je tuin. Breng oude spullen weg naar de kringloop of bij het grofvuil. Dat ruimt lekker op! Misschien heb je al een garage waar je de spullen die je echt wilt bewaren in kwijt kan, maar misschien moet er ook wel een opberghok in de tuin komen. Mocht dit het geval zijn, dan is misschien een combinatie van overkapping en opberghok een leuke optie. Een gedeelte om spullen op te bergen en een gedeelte om lekker te relaxen. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan je jouw opberghok en overkapping zo groot maken als je zelf wil.

Bij een mooie overkapping hoort natuurlijk een loungeset. Scoor een paar leuke kussentjes en dekentjes voor bij jouw loungeset. Voor op tafel zijn gezellige kaarsen een must en een slinger met leuke buitenlampjes. Overdag is het lekker om te kunnen zonnen op een terrasstoel of in een hangmat.

Buiten met binnen verbinden

Mocht je willen gaan voor een stijlvolle tuin, zorg er dan voor dat hij matcht met je interieur binnen. Dit kun je doen door (pot)planten buiten te spiegelen met kamerplanten binnen en door dezelfde kleuren en materialen terug te laten komen. Misschien ben jij wel zo’n geluksvogel met tuindeuren, dan gaat dit een stuk gemakkelijker. Zorg ervoor dat je goede raambekleding op maat voor je tuindeuren hebt hangen, zodat je ook de gewenste privacy hebt op ieder moment. Plisségordijnen en shutters zijn beide ideaal voor tuindeuren. Het is maar net wat meer bij jouw smaak en stijl past!

Bol AlgemeenBol Algemeen